سوال:
فرد سرمایه داری در ایام قربانی بنابر دلایلی نتوانسته است قربانی را انجام دهد الان چه کاری باید انجام دهد؟
پاسخ:
اگر گوسفند قربانی را خریده، واجب است خود حیوان را صدقه نماید؛ و اگر حیوانی را نخریده قیمت آن را صدقه نماید
منبع:
(و) تصدق (بقیمتها غنی شراها أو لا) لتعلقها بذمته بشراها أو لا، فالمراد بالقیمه قیمه شاه تجزی فیها. و فی الرد: تحت قوله (و تصدق بقیمتها غنی شراها أو لا)… و أقول ذکر فی البدائع أن الصحیح أن الشاه المشتراه للأضحیه إذا لم یضح بها حتی مضی الوقت یتصدق الموسر بعینها حیه کالفقیر بلا خلاف بین اصحابنا. رد المحتار علی الدر المختار، کتاب الأضحیه، ۹/۴۶۵، ط: دار الکتب العلمیه.
اگر این شخص قربانی کردن گوسفند معینی را بر خود واجب کرده یا این که گوسفندی را به نیت قربانی خریده است، اما آن را ذبح نکرد تا این که ایام قربانی گذشت، در این دو صورت تصدق به عین آن حیوان در حال زنده بودن آن واجب است مساوی هست که این شخص فقیر باشد یا غنی؛ البته بعضی از فقها می فرمایند: خرید غنی جانوری را به نیت قربانی برای ذبح متعین و موجب تضحیه نمی شود، اما قول صحیح این است که ذبح آن برای غنی هم متعین و موجب می گردد و غنی و فقیر در این مسئله یکسان اند. و اگر قربانی گوسفندی را بر خود واجب نکرده است و نه گوسفندی را به نیت قربانی خریده است در این صورت اگر شخص غنی است، بر او تصدق قیمت گوسفندی که برای قربانی جایز باشد، واجب است. فتاوی منبع العلوم، کتاب الاضحیه، ۱۱/۱۱۹، ط: مدرسه دینی منبع العلوم کوه ون.
بدائع الصنائع، کتاب التضحیه، فصل فی کیفیه الوجوب، ۶/۲۹۴، ط: دار الکتب العلمیه.
09384282773
commercial@site.ir
استان سیستان و بلوچستان، سراوان، خیابان امام خمینی - فرعی 35 - مدرسه علوم دینی اشاعت التوحید - دبیرخانه مجمع فقهی علمای سراوان بزرگ
تمامی مطالب این سایت متعلق به دارالافتاء مرکزی اهل سنت می باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی سایت : کلکسیون طراحی