۞ خداوند متعال می فرماید:
فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ | ترجمه: اگر نمی دانید از اهل دانش و اطلاع بپرسید (سوره نحل - آیه ۴۳)

موقعیت شما : صفحه اصلی » مسائل روز » معاملات » پرسش و پاسخ
  • شناسه : 2046
  • 23 خرداد 1403 - 0:23
  • 677 بازدید
  • ارسال توسط :
  • نویسنده : دارالافتاء عین العلوم گشت

سوال:

حکم بازی‌های نات‌کوین و همسترکمبات و استخراج سکه از آن‌ها و فروش سکه‌ها چیست؟ اگر جایز نیست پس با پولی که از فروش سکه‌ها به دست آوردم چکار کنم؟
همستر کمبات (Hamster Kombat) برخی به آن همستر کمبات یا همستر کمبت هم می‌گویند، یک بازی کلیکی جذاب است که بر بستر تلگرام و پس از هیاهوی مربوط به نات‌کوین ارائه شده است.
در این بازی تلگرامی، شما در نقش یک بازیکن، با کلیک و ضربه‌زدن بر روی همستر ظاهر شده در صفحهٔ موبایل، توکن جمع‌آوری می‌کنید. این توکن‌ها احتمالا در آینده‌ای نزدیک بین کاربران فعال توزیع شود. اساس بازی همستر کمبات جمع‌آوری سکه به‌عنوان سرمایهٔ اولیه برای راه‌اندازی یک صرافی ارز دیجیتال است. بازیکنان در این بازی یک صرافی ارز دیجیتال را از فهرستی که در اختیارشان قرار داده می‌شود، انتخاب می‌کنند؛ سپس بازیکن نقش مدیرعامل این صرافی را به عهده می‌گیرد و باید در مسیر توسعه و پیشرفت آن صرافی گام بردارد. توسعهٔ صرافی ارز دیجیتال در بخش‌های مختلفی مانند: بازارسازی (market)، روابط عمومی و تیم توسعه (PR&Team)، انطباق با قوانین و گرفتن مجوز برای فعالیت در کشورهای مختلف (Legal) و پیشرفت‌های جانبی (Specials) انجام می‌شود.
توسعهٔ هر بخش از این صرافی که بازیکن مدیرعامل آن است، مقدای به درآمد روزانهٔ آن می‌افزاید که در قالب توکن همستر کمبات به موجودی بازیکن اضافه می‌شود. (عصر ایران)
نات‌کوین یک بازی کوچک در محیط پیام‌رسان تلگرام است. کاربران این بازی می‌توانند از طریق مکانیزمی ساده و تنها با کلیک‌های متوالی بر روی صفحهٔ گوشی، ارز Notcoin به دست آورند. (سایت صرافی والکس).

 

 

الجواب باسمه حامدا و مصلیا

الف. نظر به تحقیقات صورت‌گرفته در این مورد چون هویت و حقیقت این بازی‌ها هنوز در هاله‌هایی از ابهام قرار دارد و هنوز در حال ارتقا است؛ لذا اظهار نظر در این مورد مقداری سنگین است.

ب. اگر این بازی‌ها از مصادیق کلاهبرداری، قمار و ممانعت‌های شرعی خالی است، پس‌ استفاده از پول فروش سکه‌های مجازی به دست آمده در ربات تلگرامی ایرادی ندارد.

ج. راجع‌به ارزهای دیجیتالی امثال‌ بیت کوین، دوج و… دو نظر وجود دارد: جواز و عدم جواز؛ قول عدم جواز احوط است و قول جواز در موارد نیاز، مانند انتقال وجه قابل عمل است.

والله تعالی أعلم بالصواب.

دلایل:

۱.فقه البیوع، ۲۷/۱.

۲.سایت فتاوای دارالافتای جامعهٔ بنوری تاون، فتوای شمارهٔ ۱۴۴۲۰۷۲۰۱۴۱۵

۳.موقع دارالافتاء المصریه: سوال: ما حکم بیع و شراء العملات و الحسابات داخل الألعاب‌ الإلکترونیه؟…

۴.موقع‌‌ اسلام ویب: سوال: أرید أن‌ أسألک یا شیخ عن حکم بیع الکوینز، و هو عباره عن قطع نقدیه مالیه تکون فی البلایستیشن، و یمکن استعماله داخل لعبه کره القدم فقط…

پایان.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*

سوال بپرسید
close slider