۞ خداوند متعال می فرماید:
فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ | ترجمه: اگر نمی دانید از اهل دانش و اطلاع بپرسید (سوره نحل - آیه ۴۳)

موقعیت شما : صفحه اصلی » شراکت » پرسش و پاسخ
  • شناسه : 867
  • 25 خرداد 1400 - 10:15
  • 135 بازدید
  • ارسال توسط :
  • نویسنده : محمودالفتاوا

 

سوال:

پسری با پدرش در یک منزل سکونت دارد و خرج و مخارج آنها یکی‌است پدر به فرزندش‌ مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۱ریال تحویل می‌دهد که با آنها تجارت‌کند و خرج و مخارج پدر و خود را در بیارود.

فرزند مذکور کسب و کار می‌کند و هر دو بطور مشترک از آن استفاده می‌کنند؟ بقضای الهی فرزند فوت می کند و در ضمن متاهل است‌.

حال سؤال این است‌که اموال مذکور(‌جمع شده‌) تنها به پدر ‌تعلق می‏‎گیرند یا پسر در آنهاحقی‌ دارد؟

 

 

پاسخ:

چونکه فرزند در خانه پدر خود زندگی کرده و خرج و مخارج آنها یکی بوده است لذا تمام اموال جمع شده از آن پدر است و فرزند معین و مددکار بحساب می‌آید، چنانکه پدر برای تشویق فرزند خود می گوید این درختها را بکاریم یا فلان‌کار را انجام دهیم‌که در آینده به درد ما می‌خورد در این جا همه درختان مال پدر می‌باشند و فرزند مددگار و معین است نه شریک‌.

و فی الفتاوی المهدیه‌:

«‌سئل فی رجل بملک مالا و له ابن بالغ معه فی معیشه واحده و لیس للابن مال خاص به و هو یعمل فی مال والده من غیر ان یشترط له الاب جزء أمنه‌. و لم یشترط له اجره فحصل التشاجر بین الاب والابن ‌فادعی انه یستحق حصته فی مال ابیه فهل لا بجاب لذالک و لیس له عند ابیه شی‌ء‌؟ اجاب‌: اذاکان الابن فی عائله ابیه ومعیناً له و لا مال له سابق وصنعتهما متحده یکون جمیع ما تحصل بکسبه لابیه‌»‌.(الفتاوی المهدیه:فی الفقه الحنفی لدار الافتاءمصر العربیه:۲/۳۰۴)

و الله اعلم بالصواب

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*

سوال بپرسید
close slider